PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI
SCOPUL ASOCIATIEI PRIETENII ANIMALELOR DIN FOCSANI ESTE DE A PROTEJA ANIMALELE, SA REACTIONEZE PROMPT LA EVENTUALELE ATENTATE ASUPRA VIETII,SANATATII SI SIGURANTEI DREPTULUI LA VIATA A ANIMALELOR DOMESTICE SI SALBATICE SI SA IA TOATE MASURILE LEGALE.NUMAI IMPREUNA PUTEM REUSI!
Lista Forumurilor Pe Tematici
PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI | Inregistrare | Login

POZE PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil micky_miha
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 43 ani
PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI / Federatia pentru Protectia Animalelor considera ilegala vinatoarea de ciini de l / Vinatoarea de maidanezi a incins spiritele prietenilor animalelor  
Autor
Mesaj Pagini: 1
carmenmol
Administrator

Din: focsani
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 83
Macelul pornit vineri dimineata de autoritatile din Focsani la groapa de gunoi aduce indignare in rindul populatiei municipiului, dar si in rindul organizatiilor si asociatiilor care apara drepturile animalelor. "Vinatoarea" pornita de Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi, impreuna cu Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Prefectura Vrancea si Primaria Focsani impotriva zecilor de animale neajutorate a determinat reactii dure din partea Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor din Romania. Acestia cer prefectului Dragos Mircea sa ofere citeva raspunsuri plauzibile la aceasta stare de fapt, reamintind ca in Romania au mai fost declarate pina acum 21 de focare de rabie si nicaieri nu s-a ajuns la ochirea ciinilor vagabonzi. Presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor, Mircea Serbanoiu, declara ca din partea conducerii DSVSA nu a avut parte decit de inchidere. "Am solicitat DSVSA buletinul de analiza, emis in urma examenului de laborator, din care sa rezulte diagnosticul ce a stat la baza acestei decizii. DSVSA nu ne-a pus la dispozitie documentul oficial ce a stat la baza unui ordin oficial emis de catre dumneavoastra pentru declansarea unei actiuni publice de impuscare a animalelor", scrie Mircea Serbanoiu Institutiei Prefectului. Prietenii animalelor amintesc autoritatilor ca, in baza Ordinului nr. 4/2008, uciderea animalelor este interzisa fara a se fi efectuat inainte o analiza pentru descoperirea rabiei. Federatia cere printr-o adresa catre Prefectura Vrancea sa se specifice proportiile pe care le-a luat turbarea īn municipiul Focsani, data la care s-a constituit, la nivelul Prefecturii, centrul de combatere a bolilor si care sint persoanele care fac parte din acesta organizatie, dar si documentul prin care s-a constituit centrul. De asemenea, prietenii animalelor vor sa stie cine a dispus īmpuscarea ciinilor fara stapin de la groapa de gunoi si institutia care a prelevat probele pentru investigatii de laborator. Serbanoiu ii mai cere prefectului Dragos Mircea sa faca public buletinul de laborator prin care s-a diagnosticat rabia in Focsani. Ca masura extrema, motivata de macelul de vineri de la rampa de gunoi, Federatia cere demiterea directorului DSVSA, Ionel Duta.

Uciderea maidanezilor continua?

Conform informatiilor provenite de la niste localnici din zona gropii de gunoi de la Golesti, masacrul ciinilor fara stapin a continuat si duminica, dovada fiind doi ciini si doi pui impuscati gasiti in zona de citiva membri ai Asociatiei Prietenii Animalelor. "Avem marturii ca si astazi s-a tras, probabil au adunat ciini din oras si i-au adus in bataia pustilor, apoi au strins cadavrele, dar pe acestia i-au scapat, care in agonie s-au tirit cit au putut. Este de neconceput ce se intimpla si se pare ca macelul va continua si in zilele urmatoare", ne-a spus cu indignare Valeria Lungu, membra a Asociatiei Prietenii Animalelor. Pe de alta parte, autoritatile spun ca planul de masuri va continua sa fie pus in practica timp de trei luni, cit timp este declarata starea de carantina de gradul III, insa nu se cunoaste inca sub ce forma. "In focar, masurile ar trebui sa continue trei luni. Insa nu cunoastem deocamdata sub ce modalitate. Luni vom purta discutii cu cei de la DSV si vom vedea cum vom gestiona situatia pe mai departe", ne-a declarat Filipache Sirbu, seful Directiei de Dezvoltare si Servicii Publice din cadrul Primariei Focsani, care are in subordine si Serviciul de Ecarisaj. Cit priveste directorul DSVSA, Ionel Duta, acesta se pare ca vrea sa evite presa, neraspunzind la apelurile noastre telefonice.

"In loc sa prevenim, omorim ca disperatii animale nevinovate!"

Articolul "Zeci de ciini masacrati la groapa de gunoi", publicat in week-end de "Ziarul de Vrancea", a declansat numeroase reactii de indignare privind gestul singeros impotriva ciinilor vagabonzi din Focsani. Zeci de cetateni au postat mesaje de revolta pe forumul ziarului nostru, prin care iau apararea animalelor nevinovate ucise sau transmit autoritatilor mesaje de "debarcare" din functii. "Sintem o tara necivilizata, de criminali, nu scapam nici o ocazie de a iesi in evidenta prin asemenea acte de cruzime! In loc sa prevenim, sa facem educatie, trecem la masuri extreme, omorim ca disperatii animale nevinovate. Mi-e rusine ca sint vrincean! Mi-e rusine ca sint roman!", spune un cetatean indignat. "Toate cazurile de rabie sint inscenari de care reprezentantii DSV, vinatorii si primarii se folosesc pentru a ucide ciinii, pentru ca nu sint in stare sa controleze inmultirea ciinilor si nu pot justifica banii furati de la buget in numele «sigurantei cetatenilor» si a rezolvarii problemei ciinilor fara stapin", spune si Catrinel Dumitrache. "Cerem demisia asa-ziselor «autoritati» care au stabilit aceste masuri barbare si primitive. Pina cind mai continua acest masacru in Romania? Acesti monstri ai societatii trebuie sa dispara din functiile pe care le detin! Nu este posibil sa ucida in masa cind sint alte solutii eficiente, precum vaccinarea. Rusine sa va fie! DEMISIA!!!!!!!!", este doar unul dintre mesajele cititorilor nosti. (Mihaela BESLEAGA, Iulia CRETU)

La padocul de la Golesti controlul a gasit 66 de ciini infometati u adapostul de pe strada Tisei va fi inchis din cauza conditiilor improprii u Protectia Animalelor acuza Primaria Focsani ca nu ia nici o masura

Primaria Focsani este acuzata de reprezentanti ai Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor (FRPCA) si ai Asociatiei pentru Protectia Animalelor "Prietenii Animalelor" Focsani ca nu face nimic pentru a gestiona rezonabil problema ciinilor fara stapin. Potrivit declaratiilor reprezentantilor care militeaza pentru drepturile patrupedelor, in ambele adaposturi pentru ciinii vagabonzi din Focsani, atit in cel din grija Primariei de la Golesti, dar si in cel de pe strada Tisei de care se ingrijesc niste ONG-uri, conditiile sint departe de limitele legale si umane. Mircea Serbanoiu, presedintele FRPCA, spune ca in urma controlului efectuat la periferia orasului, linga Golesti, a gasit o imagine dezolanta, cu zeci de ciini infometati de care nu se ocupa nimeni. "Intretinerea acelor ciini nu se facea, hrana nu era, ingrijitor nu aveau. Ciinii urlau si cind le-am aruncat o mina de crochete s-au ingramadit infometati si se bateau pe mincare. Ulterior am facut o vizita impreuna cu cei de la Directia Sanitar-Veterinara. Acestea au fost descoperite la adapostul de la Golesti, administrat de Consiliul Local Focsani. Din punct de vedere legal sint mai multe probleme: nerespectarea hotaririi de Consiliu Local, lipsa autorizatiei sanitar-veterinara pentru inceperea acestei activitati si lipsa personalului. Nu exista medic sau tehnician veterinar. Am discutat cu DSV-ul care mi-a spus ca serviciul si-a desfasurat activitatea fara autorizatie. Noi am propus sa se interzica derularea activitatii pina la reglementarea situatiei. Iar CL este obligat sa dispuna construirea unui adapost pentru animalele fara stapin", a declarat Mircea Serbanoiu, presedintele FRPCA. Probleme sint si la adapostul de pe strada Tisei, acolo unde Primaria nu s-ar intelege cu Directia Sanitar-Veterinara si nici cu ONG-ul care aduce hrana si medicamente pentru patrupede. Solutia vazuta de Protectia Animalelor: desfiintarea padocului si trimiterea puricosilor in bratele nu tocmai prietenoase ale edilului sef Decebal Bacinschi si ale institutiei care se ocupa de gestionarea ciinilor vagabonzi, Directia de Dezvoltare si Servicii Publice. Iar situatia lor nu va fi una roz, Directia dovedind ca nu poate avea grija de 60 de patrupede, dar de 300?

Ciinii nimanui

In total, in cele doua adaposturi care functionau la limita legii in Focsani isi duceau traiul peste 300 de animale, 66 la Golesti si 250 pe Tisei. Potrivit declaratiilor celor de la Protectia Animalelor, Primaria Focsani nu s-a ingrijit de aspectul esential, acela de a steriliza ciinii si de a-i euthanasia pe cei bolnavi. Pe strada Tisei, ciinii lasati in voie s-au inmultit, puii iesind din adapost si revenind apoi pe strazi. Primaria s-a plins de costurile pe care le implica sterilizarea patrupedelor. "Terenul de pe Tisei era inchiriat de Primarie si contractul a expirat. Am propus dezafectarea acestui padoc si preluarea de autoritatea publica a ciinilor de acolo", a mai declarat Mircea Serbanoiu. Cei de la "Prietenii Animalelor" din Focsani arata nemultumiti cu degetul spre Primaria Focsani acuzind ca edilul nu a intreprins nici un gest pentru solutionarea problemei ciinilor fara stapin. "DSV va avea ca prioritate ajutarea organizatiei noastre. Primaria si Consiliul Local nu considera acest aspect prioritar, invocind diverse motive", a declarat si Toma Paun, vicepresedinte la "Prietenii Animalelor" Focsani. Reprezentantii de la Protectia Animalelor au spus ca diferite ONG-uri sint dispuse sa ajute Primaria Focsani pentru a gasi o solutie umana pentru animalele fara stapin. Insa propunerile lor s-au lovit de usa primarului Bacinschi, cel care, mai in gluma, mai in serios, a declarat ca articole de marochinarie de buna calitate se fac din pielea ciinilor. Restul intelegeti dumneavoastra

vinatoarea maidanezi incins spiritele animalelor macelul pornit vineri dimineata din focsani groapa

12KB


_______________________________________
administrator

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la