PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI
SCOPUL ASOCIATIEI PRIETENII ANIMALELOR DIN FOCSANI ESTE DE A PROTEJA ANIMALELE, SA REACTIONEZE PROMPT LA EVENTUALELE ATENTATE ASUPRA VIETII,SANATATII SI SIGURANTEI DREPTULUI LA VIATA A ANIMALELOR DOMESTICE SI SALBATICE SI SA IA TOATE MASURILE LEGALE.NUMAI IMPREUNA PUTEM REUSI!
Lista Forumurilor Pe Tematici
PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI | Inregistrare | Login

POZE PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
pirsinga
Femeie
25 ani
Suceava
cauta Barbat
25 - 38 ani
PRIETENII ANIMALELOR FOCSANI / sos animale / Proteste din partea asociaţiilor de protecţie a animalelor - - 03.03.2 Moderat de o_tigancusa_sukara
Autor
Mesaj Pagini: 1
carmenmol
Administrator

Din: focsani
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 83
Preşedintele Federaţiei Romāne pentru Protecţia şi Controlul Animalelor (FRPCA), Mircea Şerbănoiu, cere eliberarea din funcţie a directorului Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ionel Duţă, pentru modul īn care a gestionat situaţia creată de apariţia focarului de rabie īn Focşani. Printr-o adresă trimisă Prefecturii Vrancea, reprezentantul FRPCA arată că, de fapt, acţiunea prin care au fost īmpuşcaţi zeci de cīini fără stăpīn la groapa de gunoi a municipiului, „a avut ca scop «represiuni» īmpotriva organizaţiilor de protecţie a animalelor şi a iubitorilor de animale, care au descoperit şi au semnalat grave abateri de la legislaţie privind activitatea Serviciului public de gestionare a cīinilor fără stăpīn“.
Apărătorii animalelor cer prefectului să fie publicat buletinul oficial de laborator prin care a fost diagnosticată rabia la vulpea găsită pe strada Coteşti, dar şi explicaţii referitoare la modul īn care s-a decis omorīrea cīinilor fără stăpīn. Īn adresă se arată că metoda aleasă de autorităţile locale din Focşani, respectiv uciderea cīinilor, nu are justificare legală deoarece legea 9 din 2008 interzice, la articolul 7.1, eutanasierea cīinilor „cu excepţia animalelor cu boli incurabile, constatate de medicul veterinar“.
Īn adresă se precizează că, potrivit ordinului 4 din 2008 emis de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Protecţia Animalelor, „īn localitatea īn care turbarea ia proporţii, se constituie, la nivelul prefecturii, sub condu-cerea prefectului, centre locale de combatere a bolilor...care pot hotărī şi organiza uciderea tuturor cīinilor şi pisicilor fără stăpīn“. Din acest motiv, prietenii animalelor īi solicită prefectului să explice „proporţiile“ pe care le-a luat turbarea īn Focşani, cine face parte din centrul de combatere a bolilor prevăzut de ordinul ANSVSA şi cine a emis ordinul de īmpuşcare a cīinilor fără stăpīn.
Un articol semnat de : Ciprian DUMITRU –

proteste din partea animalelor 03.03.2 romāne pentru şi controlul animalelor (frpca), mircea

10.1KB


_______________________________________
administrator

pus acum 16 ani
   
addme
micul prieten

Inregistrat: acum 10 ani
Postari: 3
Ce face un roman cand se afla la volanul unei masini si in fata sa
este un catel care merge impins de foame spre nicaieri...?Va spun eu-
---il omoara.  


_______________________________________
crossword puzzles

pus acum 10 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la